Анализатор нарече “бутафорни” имотните декларации не политиците

Влоговете на милионерите растат, на бедните се топят

Имотните декларации на политиците са абсолютна бутафория. Най-смешното е, че в тях не се декларират дори официалните доходи на висшите държавни чиновници, очевидно, за да се скрият от обществото. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ политическият коментатор Добри Божилов. По думите му, “смешно е, че ние очакваме някакви такива декларации да изкарат едва ли не някакви несъответстващи доходи, доходи от подкупи, такива неща, а всъщност в тези декларации липсват дори официалните доходи, които ние плащаме на нашата администрация, а те се крият, защото голяма част от тях вече са доста големи”.

Според Божилов, законите се правят показно, но в тях винаги се оставят „дупки“, които да обслужват конкретни интереси. “Изобщо е създадена една конструкция от безсмислени закони, които само създават администрация, консумират пари и резултатът от тях е, че Делян Пеевски има една гарсониера в София”, даде пример Добри Божилов. Анализаторът намира за парадоксално, че че всеки американец знае колко получава управителят на федералния резерв, а никой българин не знае официално размера на заплатата на Иван Искров. Божилов е категоричен, че заплатите, които висшите държавни служители получават, трябва да са публични.

1 Comment

  1. Ето една чудесна тема, с която може да се занимава истинската журналистика. За съжаление повечето продажни журналисти са заети да обслужват интересите на същите тези политици, които би трябвало да са обект на разследващите им репортажи.
    Поздравявам Добри Божилов, бих искал да го видя в някоя от водещите телевизии, но едва ли. Те едва ли ще допуснат при тях да се говорят такива неудобни за донорите им истини.

Leave a Reply

Your email address will not be published.