Algeria Hackers разби и окупира сайта на Министерство на културата

За пореден път хакери доказват, че сигурността на сайтовете на официални български институции е под всякаква критика, а готовността за реакция – нулева.

Днес Algeria Hackers хакна сайта на Министерството на културата и призова от началната страница за свобода за Палестина и всички мюсюлмани. Пробивът забелязаха първи колегите от електронното издание на “Труд” и от Daricnews.
Половин час по-късно нямаше никаква реакция от отговорните за поддръжката на сайта на Министерство на културата и на неговия адрес все още се отваряше посланието на алжирските хакери. Които пък ни обясняваха, че
Hacking не е само име, а стил на живот. И още: “Hacking не е престъпление. Hacking е изкуство!”

По-нататък се уточнява, че това е съобщение от Team Dz Algeria Hackers. И се отправя призив: “Свобода за Палестина и всичко мюсюлмани!”

Преди време бразилски хакери разбиха сайта на ДАНС!

Успешни хакерски атака бяха демонстрирани и срещу сайтовете на Министерство на финансите, на българската патриаршия, срещу личния сайт на Бойко Борисов, на българската организация за авторски права, на БСП и така нататък.

В интерес на истината, хакерски атаки са пробивали дори сайтове на НАТО, на украинския президент Порошенко, на Европейската банка.

Което обаче не е утеха, а предупреждение. В компютърния свят също важи физичния закон, че на всяко действие съответства равно по сила и обратно като посока противодействие.

Това ни дава повод да се попитаме дали все още съществува лабораторията по компютърни вируси и защитата от тях към БАН или и тя е “хакната” от някой враг на “синодалните старци”?

На снимката: Така изглеждаше началната страница на сайта на Министерство на културата в 10,20 тази сутрин

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.