Атанаска Георгиева е арестувана за убийството на детето от Поморие

Атанаска Георгиева е задържана за убийството на Александра от Поморие. Повдигнато й е обвинение за убийство, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той уточни, че мотивите са битови и добави, че в случая става въпрос за опит за отвличане вниманието и насочването му в друга посока – да се работи в посока отвличане, за да се скрие трупа на детето. Болно ни е обществото. Ежедневно ставаме свидетели на подобни прояви. Направихме всичко, което можехме по случая, подчерта главният секретар на МВР.

Атанаска Георгиева от Златоград, обяви в ефира на Нова ТВ главният редактор на електронното издание „Флагман” Катя Касабова, която първа оповести името на вероятния извършител на тежкото престъпление. Освен Атанаска, от Златоград са още Северина Димитрова и нейната майка Светлана, за които първоначално се появи информация, че също са задържани. Те бяха изведени от хотел, собственост на Веселин Тошев, съпругът на Северина. Хотелиерът твърди, че двете жени на са способни на подобно деяние. Той беше освободен от полицията, за да се погрижи за децата си.
По-голямото дете на Тошев е било приятелка с убитата Александра, а семейството му е било близко със семейство Тодорови. „Флагман” публикува интервю със Светлана Димитрова, майка на Атанаска Георгиева.

Тя заявява, че децата й – Атанаска и Северина и Атанаска – нямат нищо общо със смъртта на „това красиво и умно момиченце, което добре познавахме”. Жената уточнява, че детенцето е намерено под леглото в квартирата, която е ползвала Атанаска, но недоумява как изобщо е било натикано там, след като в това малко таванче са две единични дървени легла, които са много ниски, а под тях тя самата била наблъскала чували с дрехи.

„Флагман” допълва, че на последния етаж в блока, в който живее сем. Тодорови, чиято дъщеричка изчезна безследно в четвъртък, има две мансардни помещения. Едното е собственост на сем. Тодорови, а собственик на другото е човек от втория етаж. Квартирата, под леглото в която е намерено тялото, е собственост на човека от втория етаж и се намира непосредствено над спалнята на сем. Тодорови, които цяла нощ всъщност са прекарали с трупа на детето си над главите си.

Светлана Димитрова признава, че нейната внучка и дъщеря на задържаната Атанаска е била близка приятелка с убитата Александра, която била доста палава и капризна и все нейната внучка Велислава отнасяла пердаха заради нея.

„Зет ми и дъщеря ми Северина никога не биха посегнали на чуждото дете, въпреки че то обикновено беше виновно, когато с внучката ми си играеха. За парите, които сме искали от Германеца – това беше един-единствен път – през август 2012 г. зет ми му взе 10 000 лв. заем и му ги върна до стотинка, не сме му искали повече пари”, казва Светлана Димитрова пред „Флагман”.

Убийството на осемгодишната Александра не е било планирано, а е извършено инцидентно. 43-годишната Атанаска Георгиева, на която вече е повдигнато обвинение, не е имала съучастник. Пред разследващите Атанаска е направила самопризнания, след което ги е завела в квартирата си, където под леглото е бил скрит трупът на детето, разкриха криминалисти пред “24 часа”.  Арестуваната няма психични проблеми, вменяема е, но тепърва ще се правят експертизи.   Погребението на убитото дете от Поморие ще бъде утре.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.