Алекс Алексиев обжалва решението на ЦИК да го отстрани от евровота

Независимият кандидат за евродепутат Алекс Алексиев ще обжалва решението на ЦИК да бъде отстранен от евровота. Това обяви самият той по БНТ. Вчера ЦИК постанови, че регистрацията на независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев за изборите на 25 май е недействителна. Според ЦИК Алексиев не отговаря на изискването да е живял последните 6 месеца в България или в друга европейска страна. Алексиев отговори, че според него решението на ЦИК е политическо. „Моята кандидатура не е удобна, включително на управляващите”, каза Алексиев. Той обясни, че от 4 години живее в България и има постоянно местожителство „Според мен има хора, на които моите идеи, това, което говоря, че това правителство служи на интересите на кремълската мафия, не на българските интереси, работи срещу българските интереси, просто не им е удобна”, заяви Алексиев.

„Те защитават Южен поток, срещу който беше гласувано в Европейския парламент с огромно мнозинство, те защитават това да няма санкции срещу Русия, която Европа е наложила и ще наложи още повече, те защитават мораториума срещу шистовия газ”, подчерта той.

„Това правителство е най-продажното, което сме имали от прехода насам”, каза Алексиев. Според него в Европа се говори, че България не е трябвало да бъде приемана в ЕС, защото е троянски кон на Русия.

Независимият кандидат заяви, че ако е нужно, ще стигне до Европейския съд.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.