Ал. Симов: БСП не аплодира избора на Станишев да е евродепутат

Журналистът Александър Симов, който бе осми в евролистата на БСП, се оказа сред малцината социалисти, позволили си публично да осъдят избора на Станишев да стане евродепутат.

Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне Народното събрание и да отиде като евродепутат в Европейския парламент не се приема с аплодисменти в средите на партията. Това заяви в студиото на “Гореща точка” по TV7 Александър Симов. Той определи като грешка действията на Станишев. По думите на Симов, мястото на един политически лидер е в българския парламент, да защитава интересите на тези, които са го избрали тук, а и тук са битките, които интересуват българите.

Доц. Александър Маринов, който е бивш председател на БСП-София, също обяви на глас, че не приема аргументацията на Сергей Станишев за това, че случващото се в Европа и в Европейския парламент налага неговото присъствие там като евродепутат.

“Нищо драматично не се е случило след евровота, поне не нещо по-различно от друг път, което да задължава Станишев да замине за Брюксел. Това е само оправдание на човек, който води борба за оцеляване”, изтъкна доц. Александър Маринов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.