Ал. Маринов: Лявото няма да възкръсне, водено от старите муцуни

Лявото е в тежка системна криза и то не може да бъде оправено от хората, които го вкараха в тази криза. То има нужда от нови лица, нови тенденции, нова политика. АБВ също имаха големи заявки за спечелване на гласове, което не се случи, така че разпадът на лявото няма как да бъде преодолян с възстановяване на едно предходно статукво, което вече е мъртво. Няма как да се съберат тези, които са се разделили със скандали.

Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов във връзка с апела на лидера на АБВ Георги Първанов за диалог между лидерите на левите формации, но без предварителни условия. По думите на Александър Маринов, този призив за обединяване, за обща кандидатура за президентските избори, е една маневра, едно преследване на определени интереси и то, забележете – самият Първанов обвинява БСП, че поставя предварителни условия, но съвсем очевидно е, че той не иска да приеме варианта, който е най-нормален.

Според политолога, в дясното пространство също няма да се стигне до обща президентска кандидатура. „Просто, това са едни приказки за пред обществото, за да се прехвърли отговорността за това кой има по-голяма вина да се счупи стомната“, допълни Маринов. Той коментира и състоянието на патриотичните формации. Според него те остават на нивото на патриотарската фразеология. „Въпреки това, представянето на ВМРО на местните избори е видимо много добро, за разлика от тона на НФСБ”, смята още политологът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.