Ал. Йорданов: Русия води хибридна война срещу България

“Русия води хибридна война срещу България и родните политици трябва да внимават, когато дават интервюта за руски медии”. Това коментира в студиото на предаването “Свободна зона” по tvplus бившият председател на Народното събрание и бивш посланик на България в Македония Александър Йорданов. Той смята, че в момента гласът на Европа в българските медии се чува много по-малко, отколкото руската пропаганда.

“Една от стратегическите линии на руската пропагандна война е да се внася конфронтация и разделение в обществото”, каза Александър Йорданов, интервюиран от Георги Коритаров. – “Русия смята редица държави за някаква своя периферия, за някаква своя територия, някаква покрайнина, която временно е загубила, но ще си я върне. Ако в България непрестанно от една бутилка се излива духа на Русия, хората ще продължат да бъдат зле”.

Проблемът на Русия е вътре в самата Русия, коментира още Йорданов, но посъветва родните политици да не попадат в капана на руската хибридна война. “Който е тръгнал да се води по акъла на Русия, рано или късно атакува собствената си държава”.
Нормализиране на отношенията между ЕС и Руската федерация не може да има, докато президент на Русия е Владимир Путин, твърди Александър Йорданов и призовава това да се казва по-често от българските политици.”Аз съм убеден, че милиони руснаци искат да чуят именно от нас, от държави като България, които са били близки с Русия в един или друг свой период, да чуят именно от нас критика към управлението на руската държава”.
Народите от бившия комунистически блок избраха своя път на развитие – към Европа, и ако голяма държава като Русия не уважава този път, значи не е голяма държава, заключи Александър Йорданов.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.