Айнщайн: За да станете безупречен член на стадо овце, първо трябва да бъдете овца

 

Алберт Айнщайн е бил   великолепен,  гениален  физик. Открил е  много  физически  закони  и е  изпреварил  много  учени  от  своето  време. Но  хората  го  наричат  гений  не  само  заради  достиженията  в  областта  на  физиката. Той е  философ, който разбирал законите на успеха не по-зле, отколкото своите уравнения. Ето и неговите 10 правила за живот.

1. Човекът, който никога не е грешил, никога не е опитвал да направи нещо ново.

Много хора не смеят да започнат нещо ново от страх пред провала. Но често онези, които са претърпели поражение, стават най-успешните хора на света, защото те знаят цената на своя успех.

2. Образованието е това, което остава след като забравиш всичко, научено в училище.

Само десет години след завършване на училище, вие със сигурност ще забравите всичко, което сте учили. Ще знаете само това, което сте научили сами.

3. В своето въображение аз съм свободен да рисувам като художник. Въображението е по-важно от знанието. Знанието е ограничено. Въображението обхваща целия свят.

Много важни открития са получени не по пътя на знанието, а по пътя на фантазията и въображението. Това, което сега имаме, е било постигнато с помощта на въображението на прадедите ни. Това, което ще имаме в бъдеще, ще бъде построено с помощта на нашето въображение.

4. Тайната на творчеството се състои в умението да скривате източниците на своето вдъхновение.

Уникалността на вашето творчество често зависи от това доколко добре можете да скривате своите източници. Може да ви вдъхновяват други велики хора, но ако сте изпаднали в положение, когато целият свят ви гледа, идеите ви трябва да изглеждат уникални.

5. Ценността на човека трябва да се определя от това, което той дава, а не от това, което е способен да постигне. Старайте се да станете успешен, а не ценен човек.

Ако погледнем световноизвестните хора, можем да видим, че всеки от тях е дал нещо на света. Трябва да даваме, за да имаме възможност да вземаме. Когато вашата цел стане увеличаването на ценностите в света, ще се изкачите на следващото стъпало на живота.

6. Има два начина да се живее: вие можете да живеете като че ли няма чудеса или да живеете така, сякаш всичко в този свят е чудо.

Ако се научите да живеете, сякаш всичко в света е чудо, животът ви ще стане по-радостен и по-цветист, защото ще се радвате на дребните неща във всеки момент от живота си и самите вие ще станете истинско чудо за някого.

7. Когато изучавам себе си и своя начин на мислене, стигам до извода, че дарът на въображението и фантазията за мен е означавал повече от всякакви способности за абстрактно мислене.

В детството си ние много и цветисто мечтаем за всичко на света и нашият свят е особено ярък и разнообразен. Но колкото повече порастваме, толкова по-малко фантазия има в главите ни и толкова повече хаос и сиви житейски дребнавости. Останете дете в душата си, мечтайте и създавайте своя идеален свят!

8. За да станете безупречен член на стадо овце, първо трябва да бъдете овца.

Мнозина мечтаят да станат успешни, да бъдат лидери и да се отделят от тълпата. Но всички тези мечти често се покриват с дебел слой страхове. Колкото по-скоро осъзнаете, че страхът няма да ви даде нищо, освен нерви и напразно преживени години, толкова по-големи стават шансовете ви да въплътите мечтите си в реалност, да станете успешен, да станете лидер .

9. Трябва да научите правилата на играта. А след това да започнете да играете най-добре от всички.

Всичко гениално е просто. Като изучите правилата на играта, можете да станете специалист и да надминете съперниците си.

10. Много е важно да не преставате да задавате въпроси. Неслучайно любопитството е дадено на човека.

Умните хора винаги задават въпроси. Питайте себе си и другите хора, за да намерите решение. Това ще ви даде възможност да научите нови неща и да анализирате своя растеж.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.