Агитка на “Атака” протестира пред президентството преди КСНС

Минути преди началото на заседанието на КСНС, посветено на ситуацията в Украйна и Крим и нейното отражение върху българската национална сигурност и интереси, агитка на „Атака”, в която има и депутати, издигна плакат пред Президентството “Не Европейският съюз ни освободи от турско иго, а Русия”.
В протеста, който е организиран под мотото “Санкциите срещу Русия са санкции срещу България” участват стотици поддръжници на „Атака” от цялата страна.
Заместник-председателят на “Атака” Десислав Чуколов заяви от трибуната на митинга, че Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са най-големите разединители на народа. Има плакати на групи на “Атака” от Троян, Ямбол, както и лозунги “Санкции за Турция, не за Русия”, “Не на Европа”, “Не на европедерастията, да на православието”.
Телевизията на Сидеров – “Алфа” – излъчва директно митинга на партията.
Полицейското присъствие в района е засилено, не само заради обичайните мерки за сигурност, но и защото паралелно с митинга на „Атака” има проява и на протестиращи, които настояват за оставка на правителството. Двата протеста са разделени с полицейски кордон.
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров заяви пред журналисти, че не очаква консенсус по темата за Украйна на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, тъй като опитът да се направи обща декларация в парламента завърши с неуспех.
“Аз бях в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите, не се споделя от ДПС и ГЕРБ. Очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, каза Сидеров под скандиранията на агитка на партията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.