Агенция “Митници” обвини съда в чадър над олигархията

Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия.

Това се посочва в позиция на Агенция „Митници” във връзка със спирането на предварителното изпълнение на решението за отнемане на лиценза на данъчен склад на "Лукойл България" ЕООД, публикуван на сайта на агенцията.

Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси. Тази нощ стана ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Тази нощ институции загубиха достойнство, държавата – приходи, гражданите – вярата, че могат да живеят в нормална държава. Тази нощ законът коленичи и монополът победи, пише в позицията.

Но въпреки това и именно заради това Агенция „Митници” ще продължи да прилага законите на Република България. Заради българската държава и българските граждани, се посочва още в позицията на Агенция „Митници”.

Вчера Административният съд в София спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиянци", собственост на "Лукойл България".

Ден по-рано агенцията отне лиценза за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" и на още няколко складови бази заради открити нарушения в монтажа на измервателните уреди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.