Американец стъпи на ничия земя и направи дъщеря си принцеса

Американец Джереми Хийтън се самопровъзгласи за крал на парче пустиня, ничия зема в Северен Судан и претендира за земите между Судан и Египет. Това съобщи в. „Вашингтон пост“. Мъжът решил да се възкачи на трона, за да изпълни заветното желание на малката си дъщеричка да стане принцеса.

Хийтън, баща на три деца, работи в миннодобивната промишленост. Той решил да изпълни на всяка цена желанието на малкото си момиченце и започнал да търси в интернет подходящо за себе си кралско място. Такова се оказало късче от пустиня в Африка с площ от около 200 квадратни километра, пише bnews.bg.

Няколко месеца по-късно мъжът от Вирджиния се отправил за там и на 16 юни – за 7-ата годишнина на Емили, издигнал на каменист склон син флаг с 4 звезди и корона.“Исках да покажа на децата си, че бих отишъл на края на света, за да изпълня техните мечти“ – разказва щастливият татко.

Местните наричат тези земи Бир-Тавилем. Това е уникална terra nullius – ничия територия, за която не претендира нито една държава.

Професорът по политология и международни изследвания от университета в Ричмънд Шейла Карапико е уточнила, че за да получи Хийтън политическа власт над въпросните земи, „Северен Судан“ трябва да бъде признат от съседните държави и от ООН. Самопровъзгласилият се крал възнамерява да се обърне за помощ към Африканския съюз.

След това Хийтън предвижда да установи приятелски връзки с лидерите на Судан и Египет. Да превърне кралството си в агроцентър, както искат децата му и особено малката принцеса Емили.

Един коментар за “Американец стъпи на ничия земя и направи дъщеря си принцеса

 • 16.07.2014 в 17:35
  Permalink

  хахаха…детски мечти,
  днес иска кралство,утре…??!!!К’во?
  суета,суета,за мен това е глупаво,
  но това си е мое мнение 🙂

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.