Адвокат сравни БНБ и прокуратурата с организирана престъпна група

“Ако не бяха държавни институции, прокуратурата и БНБ щяха да се наричат организирана престъпна група, защото действат точно като такава”. Това заяви в студиото на “Добро утро, България!” по ТВ7 адвокат Николай Хаджигенов. По думите му цялата история с издирването на банкера Цветан Василев, който вчера се яви в полицията в Белград, е пълен цирк и няма нищо общо с правото, а на базата на доказателствата, които ще бъдат изпратени от наша страна, няма съд, който да го задържи.

“Ако документите не са годни, съдът в Белград трябва да откаже екстрадиция и Василев ще си остане в Сърбия, докато нашите власти най-накрая не кажат, че този човек може да се прибере и да работи, без да бъде вкарван в ареста”, изтъкна Николай Хаджигенов. Юристът смята, че или някой иска да държи мажоритарния собственик на КТБ далеч от България, или нашите властимащи са толкова недалновидни, че не желаят тази банка да се оздрави. Според журналиста Огнян Стефанов, който също коментира случващото се пред ТВ7, такъв интерес имат кръгът “Капитал” и кръгът около ДПС. По думите на Стефанов в казуса с КТБ прокуратурата и БНБ защитават страна, свързана с мафиотски практики.
Адвокат Николай Хаджигенов изтъкна още, че банкерът Цветан Василев има всички основания да съди държавата в Страсбург и би бил изненадан, ако не го направи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.