Адвокат: Наемни убийци дебнат Цветан Василев

„Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от България”. Това съобщи по Нова ТВ адвокат Константин Симеонов, един от българските адвокати на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. В момента банкерът е задържан в Сърбия и има мярка за неотклонение “подписка”, докато съдът реши дали ще бъде екстрадиран в България.

„Цветан Василев не се страхува, той се притеснява, че може да има подобни инсинуации. Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам подробности по делото”, заяви още адвокат Симеонов.

Защитникът коментира и международната заповед за задържането на банкера, както и отхвърленото от български съд искане да отпадне заповедта за 72-часов арест на Цветан Василев в България.

„Предложихме в началото на септември да се стигне до нормалено водене на процес в България, но не се получи. Предложих да се махнат ограниченията, за да може да се работи спокойно по делото. Сега обаче ще трябва да се чака есктрадицията”, добави адвокат Константин Симеонов. Той допълни, че засега няма насрочена дата за заседание на сръбския Върховен съд по искането за екстрадирането на Цветан Василев в България. Защитникът отрече забавянето да има нещо общо с приписваните на банкера връзки със сръбските власти заради инвестициите му в западната ни съседка. Според адвокатът, за да се върне Цветан Василев в България по своя воля, трябва да бъде отменена заповедта за задържането му, издадена на 28 юли.

На въпрос за къщата на брега на Женевското езеро, закупена от съпругата на Цветан Василев за 2 млн. евро, адвокат Симеонов отговори, че това е инвестиционен проект, а имотът е закупен преди 2 години и е бил платен чрез кредит.

“Семейство Василеви нямат намерение да живеят в тази къща. Не познавам от близо сделката, но Цветан Василев твърди, че парите за покупката на имота не идват от КТБ”, каза адвокат Симеонов.

Защитникът на Цветан Василев заяви, че очевидно Делян Пеевски и контролираните от него медии са в основата на всичко, което се случи с КТБ.

“Убиха банката, както и мухата, с вестник”, каза адвокат Константин Сименов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.