Адвокат на Цветанов: Притиснали са съдията чрез семейството му

Натискът срещу съдия Тони Гетов е бил приложен чрез семейството му, казва в интервю за “24 часа” защитникът на Цветанов, адвокат Ханс-Петер Ул, който е депутат в Бундестага.

Още преди деня на присъдата аз знаех, че е упражнен натиск върху съдията. Но не ми е известно как е дошла заплахата – чрез телефонно обаждане, чрез личен разговор, каква точно е била заплахата и от кого конкретно е отправена, дали от ръководни кадри от прокуратурата, или от друго място, казва Ул.

Знам обаче със сигурност, че върху съдията е бил упражнен натиск. Като погледне човек семейството на съдията по делото, тогава може да си направи извод по какъв начин е могъл да му бъде оказан натиск.

Всъщност Ханс-Петер Ул отправя публично нападки срещу правосъдната система на България още откакто пое защитата на Цветан Цветанов. В петък ВСС излезе със становище във връзка с тези и подобни твърдения.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Как може да търпим чужденец да хули така България. Абсолютна свинщина. Няма ли предел правата на адвокатите? Все пак темата е виновен ли е Цветанов? Отговорът е – да, виновен е, очевидно е. Не може по закон да си длъжен да подпишеш всяко искане на прокуратурата и ти десет пъти да пишеш не, не защото е срещу човек от мафиотския ти кръг. Ако Цветанов не влезе в затвора след всичко, което натвори наистина няма правосъдие в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published.