Адвокат Константин Симеонов: МВР да образува проверка за изтичане на класифицирана информация

Или Николай Бареков е лъжец, или Бойко Борисов е бил свързан с ъндърграунда на България. МВР трябва да образува проверка за изтичане на класифицирана информация и да се направи експертно изследване на документа, който Бареков показа, за да се изчисти името на единия и да се затрие името на другия. Така адвокат Константин Симеонов обобщи в “Добро утро, България!” по TV7 завихрящата се компроматна война.

В началото на седмицата лидерът на “България без цензура” разпространи книжа от архивите на МВР, които уличават Бойко Борисов, че през 90-те години е бил основна фигура в разпространението на наркотици от Латинска Америка.

Според адвокат Симеонов вариантите са два. Първият е документът, показан от Бареков, да е изцяло фалшив. Това, по думите му, повдига въпроса кой е Бареков и кого сме изпратили в Европа.

“Ако се занимава с фалшификати, можем да си правим изводи какъв е като личност и политик.”Вторият вариант е документът да е истински.

“Ако такъв документ съществува и вътре е името на Борисов, това е много страшно”, беше краткият коментар на адвокат Симеонов върху тази възможност.

Той беше категоричен, че само проверка може да докаже истината и МВР трябва да се задейства.

1 Comment

  1. Проверката може и трябва да бъде направена от независими експерти но не от нашето МВР.То си е продънено и работи само по поръчка на който даде повече.

Leave a Reply

Your email address will not be published.