Адвокат Карадалиев: Василев никога не се е страхувал от вложителите в КТБ

Адвокатът на Цветан Василев – Лазар Карадалиев – категорично заявява, че клиентът му никога не се е страхувал от вложителите в КТБ. В писмо до медиита адвокат Карадалиев отговаря на изявлението на Делян Пеевски, че банкерът трябва да се страхува не от Пеевски, а от вложителите в КТБ.

“Напротив, активирането на подобни атаки на кандидата за народен представител явно са продиктувани от предстоящата процедура по екстрадиция на клиента ми и възможността му в пълен обем да реализира правата си пред сръбските, международните и българските юрисдикции. Пред тях ще се представят и обсъждат всички действия на българските институции до момента”, изтъква адвокат Карадалиев. Тое е категоричен, че името на кандидата за народен представител от ДПС Делян Пеевски не е споменавано в нито един от документите, депозирани от името на Василев, информира Дарик Нюз.

Според адвоката Пеевски демонстрира “арогантност и безнаказаност”. Освен това “по недопустим начин и в разрез с демократичните принципи, които гарантират правото на всеки български гражданин да се счита за невинен до доказване на противното (макар самият той да се явява проверяван по същото наказателно производство), си позволява да прави анализ на процесуалното поведение на обвиняем по делото”.

“Това е опит да се ограничат конституционните права на клиента ми, явно незачитане на закона и демонстрация на арогантност и безнаказаност”, категоричен е адвокат Лазар Карадалиев. Той подчертава, че в молбата до съда, с която Василев съобщава, че се притеснява за живота и здравето си, не е споменато нито едно име.

Освен това адвокатът обръща внимание, че един и същи прокурор, а именно Иван Гешев, води разследването по сигналите за заплахи срещу Цветан Василев и в същото време е отговорен за наказателното производство срещу банкера.

Затова адвокат Карадалиев счита, че административният ръководител следва да отговори дали целенасочено е възложена преписката на прокурор Иван Гешев или същата му е разпределена на случаен принцип.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.