Адв. Симеонов: Цветан Василев е в Белград и прокуратурата знае това

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев е в сръбската столица Белград. Това съобщи в студиото на “Добро утро, България!” по TV7, заяви адвокатът по наказателно право Константин Симеонов, който днес официално поема защитата на банкера, за когото има издадена международна заповед за арест. Защитникът се аргументира с това, че неговото пълномощно е подписано в Белград. Според Константин Симеонов българската прокуратура много добре знае, че Цветан Василев е в столицата на бивша Югославия.

Адвокат Симеонов изтъкна, че Цветан Василев не се укрива, а работи, включително по спасяването на Корпоративна търговска банка. Той имал конкретен план за оздравяването на КТБ, който ще бъде внесен в БНБ, но ще е трудно да се приложи, ако Василев е в чужбина, както и ако се върне в България, но веднага бъде арестуван. Адвокатът вече е внесъл искане да бъде променена мярката за неотклонение на Василев, за да може банкерът да се прибере в България и да работи за оздравяването на КТБ, без това да пречи на досъдебното производство и на събирането на доказателства.

Цветан Василев все още да смята, че има опасност за живота му, каза още адвокат Константин Симеонов като допълни, че визира конфликта на банкера с Делян Пеевски.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Ако има да взима,значи основателно се страхува за живота си.А най-добрият адвокат е прокурора по делото.За всички дела както и за това си има цена.Нима в ДАНС нямат информации за всички “работещи” прокурори и съдии?Ако нямат,значи не им е мястото там,а ако имат и нищо не правят -също.

Leave a Reply

Your email address will not be published.