Адв. Симеонов: Списъците на вложителите в КТБ са непълни и манипулирани

Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в КТБ и които впоследствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани. Това заяви в студиото на “Тази сутрин” адвокат Константин Симеонов, защитникът на Цветан Василев.

Според Симеонов в публикуваните списъци на вложителите в КТБ не фигурират роднините на вицепрезидента Маргарита Попова, а нейният син и дъщеря ѝ имали над 1 млн. лв. Бившият градски прокурор Роман Василев пък имал спестени над 600 хил. лв.КТБ

“Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си”, посочи Симеонов.

Адв. Симеонов отговори и на въпроса кой е коригирал списъците: “Делян Пеевски и хората които стоят зад него. Ние сме олигархична държава с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди.”

“Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони. Хубаво е да знаем все пак, че достоверността и чистотата на информацията много често зависи от нейния източник. Знам какви са моите влогове и възможностите на нашето семейство, няма как да коментирам синдиците”, заяви вицепрезидента Маргарита Попова, която се включи по телефона в “Тази сутрин”.

“Мероприятията, свързани с КТБ, са планирани неслучайно. Интересни неща се случват и във връзка с делото на Цветан Василев”, каза още адвокат Симеонов. –
“На сайта на прокуратурата има официално съобщение за това, че е поискано отново неговото екстрадиране, като е повдигнато ново обвинение по чл. 219 от Наказателния кодекс – т.е. безстопанственост. Такова обвинение не е предявявано на Василев, нито на адвокатите му”, изтъкна защитникът на банкера. По думите на адвокат Симеонов, Цветан Василев сигурно има някакви допуснати грешки в ръководенето на банката, но че тази банка беше фалирана умишлено отвън, няма спор, както и участието на прокуратурата, което е много очевидно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.