Адв. Симеонов: Оманският фонд вече съди България заради КТБ

Оманският фонд вече е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции. Това съобщи в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 адвокат Константин Симеонов, който защитава интересите на банкера Цветан Василев. Симеонов не съобщи повече подробности нито по тази новина, нито по другата, която оповести: Цветан Василев е получил нова заплаха за живота си.

“Опасностите за Цветан Василев не са престанали. Заплахите за живота му не са намели, продължава да се случва това”, каза Симеонов и добави, че става въпрос за заплахи от преди 20 дни.

Клипът с дуетното изпълнение на Цветан Василев и Иван Искров на песента “Моме, Калино” беше закъснял подарък за рождения ден на г-н Искров. Неговото желание беше за рождения си ден да бъде освободен от длъжността, която заема, и с това му напомнихме, че има такова желание, каза Симеонов.

Защитникът каза буквално същото и в сутрешния блок на Нова ТВ.

„Целта на публикуването на клипа, на който се вижда как Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров пеят заедно „Назад, назад, моме Калино” беше да напомним, че Иван Искров искаше да си ходи, но нямаше кой да го освободи и че му е време”. Това заяви пред Нова ТВ Константин Симеонов. По думите на адвоката, с разпространяването на този клип, “малко „на патерица” му направихме (на Иван Искров) подарък за рождения му ден, нищо повече”.

На въпрос дали този клип е предупреждение за други хора, Константин Симеонов отговори: “Най-вероятно, да”. След което заяви, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни и припомни, че познава Цветан Василев от септември 2014 година, но не знае какво има той в семейния му архив.

Попитан” „Изключвате ли вариант да са записвани и срещите на Цветан Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ?”, адвокатът отговори: „Нищо не изключвам, всичко е възможно”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.