Адв. Менков: От СГС изчезват документи по делата, свързани с КТБ

Изпълнителните директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД обжалват решението на Софийски градски съд (СГС) за откриване на производство по несъстоятелност на банката. Това става ясно от разпространеното днес съобщение до медиите на Менко Менков, който е сред адвокатите на ръководството и мажоритарния собственик на КТБ.

Директорите и „Бромак“ са внесли днес жалба пред Софийския апелативен съд, с която оспорват решението на СГС от 22 април за несъстоятелността на КТБ, а не само началната дата на нейната неплатежоспособност. Самата начална дата на неплатежоспособността, постановена от СГС, се оспорва също така от прокуратурата и БНБ.

„Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая КТБ“, изтъква Менко Менков в съобщението си до СМИ. Защитникът изразява надежда, че подадените две жалби няма да изчезнат от съда, както и че ще бъде преустановена порочната практика „в СГС да изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на КТБ АД“.

Адвокат Менков посочва, че изпълнителните директори на КТБ и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД ще продължат да търсят „единствено и само със законни средства съдебна защита на своите законни права и интереси, както и на правата и интересите на вложителите, акционерите и кредиторите на банката“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.