Адемов: Страстите са изострени, очакванията към държавата са много

Противопоставянето на отделни групи от обществото, например да се противопоставят детските надбавки с помощта за пенсионерите, не е добър стил в социалната политика. Важно е да се върнем в традиционната солидарност, заяви за сутрешния блок на bTV социалният министър Хасан Адемов. Той изтъкна, че страстите са изострени, а очакванията към държавата са много.
„Разбирам очакванията на гражданите, очакванията за справедливост понякога са свръхвисоки, през последните години нямаше раздвижване в социалните плащания. Има го сега при нашето правителство и затова към нас има свръхочаквания”, подчерта Хасан Адемов. Министърът обясни, че правителството е решило да има диференцирана еднократна подкрепа за всички български пенсионери за Великден, тъй като това е един светъл празник. По думите на Адемов, идеята на правителството е на всеки Великден и Коледа да има такива надбавки, независимо дали има избори, или не.
С думите “Всяка година оттук нататък има избори – това означава ли, че трябва да се откажем от подпомагане на тези граждани?” Адемов коментира обвиненията, че това се прави предизборно. Министърът обясни, че необходимите за пенсионерските надбавки пари – 57 милиона лева – са осигурени чрез преразпределение на средства и икономии от централния бюджет.
Адемов обяви, че до края на годината ще има готова национална система за организиране на трудовия пазар в съответствие с потребностите на бизнеса.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.