АБВ залага на категорична реформа в системата на образованието

„Липсата на съгласие и ясни национални приоритети са сред основните причини за неработещата икономика и ширещата се бедност в България. Управляващите в страната от години предприемат единствено частични реформи, чийто краен резултат не дава реални възможности за изход от кризата”. Това посочи по време на политически дебат в студиото на „Гореща точка“ по ТВ7, икономистът и кандидат на АБВ за евродепутат Константин Проданов. По думите му един от възможните изходи от кризата в България преминава през задължителна реформа на образователната ни система. Според него е необходима и цялостна промяна в системата на разпределяне на финансирането във висшето и средно образование, така че повече от средствата да отиват за способните хора и направленията, които дават специалисти, от които се нуждае страната.

Държавата трябва да започне активна борба с неграмотността, посочи още Проданов. По думите му в страната има недопустимо висок процент на хора, които нямат никакво или са завършили само начална форма на образование.

Константин Проданов посочи и необходимостта от цялостна промяна на визията ни по отношение на работата с европейските фондове. Парите от тях трябва да започнат да стигат до малките и средни предприятия, както и до дребните селскостопански производители, ако наистина искаме работеща икономика, посочи той.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.