АБВ стана партия, предлага на БСП примирие

“Обръщаме се към БСП с призив да преустановим конфронтацията – нека всяка от двете партии и коалиции да работят на своята нива, да се опитат да привлекат максимално широка подкрепа. Нашият основен опонент не са левите партии, а десницата и ГЕРБ”. Това пише в резолюцията, приета на днешната национална учредителна конференция на политическа партия (ПП) АБВ.

Делегатите на конференцията избраха за председател на партията Георги Първанов, президент на България (2002-2012 г.), както и Национален и Изпълнителен съвет на ПП АБВ.

За членове на Изпълнителния съвет на партията бяха избрани Георги Първанов, проф. Борислав Борисов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Росица Янакиева, Емил Кало, Бойко Радоев, д-р Евгений Желев, Андрей Бунджулов, Дилян Енкин, д-р Емил Константинов, Трендафил Величков.

В приетата на конференцията резолюция се изтъква, че “реалната развръзка от създалото се патово положение и блокаж на институциите е провеждането на предсрочни парламентарни избори”. Според АБВ бъдещото служебно правителство трябва да се съсредоточи върху укрепване на финансовата стабилност и подготовката на предстоящите избори. Решено е коалицията АБВ да се яви самостоятелно на изборите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.