АБВ ще представи евролистата си утре във Велико Търново

АБВ ще представи своите кандидати за Европейския парламент в неделя във Велико Търново. Това заяви в ефира на Радио К2 евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия вот Ивайло Калфин. Според него листата е доста балансирана, в нея присъстват доказани специалисти от различни области, изявени личности от различни региони, много млади хора. Калфин допълни, че заедно с кандидатите си за депутати в Европейския парламент АБВ ще обяви и политическите си партньори, с които ще участва в коалиция за предстоящите избори. По думите на Калфин, това са партии позиционирани в център и ляво на политическото ни пространство със силно изразен социал-демократичен елемент в своята програма.
Калфин бе категоричен, че евродепутатите излъчени от АБВ ще бъдат неразделна част от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.
Ръководните фактори в държавата продължават да излъчват разнопосочни сигнали към международната общност по отношение на Украйна, а това е в ущърб на България, коментира още Калфин. Негативната тенденция се подсилва и от поведението на ръководството на БСП, което сякаш отказва да заеме категорична позиция по конфликта, а лидерът на социалистите дори не присъства на заседанието на КСНС, посветено на проблема, каза Калфин и обвини Сергей Станишев, че бяга от тази тема. „В резултат позицията на България по кризата в Крим и Украйна е абсурдна, което по никакъв начин не подсилва нашите позиции на международното поле. Приема се едно при президента в единия ден. Присъства половината от ИБ на БСП. На другия ден БСП излиза с коренно различна декларация. Парламентът се оказа изключително неспособен да приеме, каквато и да е обща позиция. Ние правим буря в чаша с вода. И ако господин Орешарски отиде да представи нашата позиция, не ми е ясно с какъв мандат ще го направи. С позицията на БСП ? С неясната позиция на КСНС? Или с липсата на позиция от Народното събрание? За това казвам, че това поведение е шизофренично! Не може в рамките на два дни една и съща партия да излиза с две различни позиции по един толкова важен проблем“, заяви още евродепутатът.
В заключение Ивайло Калфин отново отправи призив за политически диалог по важните за България проблеми, свързани с нейния европейски път. Според него политическото развитие на страната не трябва да се решава на кафе по заведенията, а на масата за политически дебат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.