АБВ прие оставката на лидера, той е готов за нов мандат

“Потвърдих своята оставка като лидер на партия на АБВ. Партията ми я прие.” Това обяви лидерът на АБВ Георги Първанов след заседанието на Националния съвет на партията, предаде Агенция “Фокус”.

Ще има гласуване на Националния съвет, за да се предложи лидер за председател на АБВ, което ще се случи на 25 април. Дотогава Първанов остава председател на ПП АБВ, но в оставка.

Първанов обяви, че ако получи номинация отново да бъде лидер, ще я приеме

Ние залагаме мощно на пряката демокрация в ръководството на партията и коалицията АБВ, заяви още Първанов.

“На 26 април ще има конференция на ПП АБВ, на която ще бъдат обсъдени три точки – за развитието на АБВ, за оценка на резултатите от управлението и за дейностите по участието на АБВ в местните избори. Очертава се крайно негативна тенденция за партиите от коалицията.

По този начин се обезценява и обезсмисля се партньорството между АБВ и ГЕРБ. Аз съм с позитивно отношение към сегашния министър на вътрешните работи. Борисов влиза в ботушите си от първия мандат”, каза още Първанов.

“Проблемът не е съгласуван с парламентарните групи, подкрепящи правителството. Това не може да продължава като тенденция. Към темата за дълга – неправилно е становището за подкрепа към външния дълг. Някой от нас имат сериозни съмнения, че ще се реализира този поет ангажимент”, коментира още Първанов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.