АБВ предлага обществен договор за излизане от кризата

АБВ заявява своята готовност за конструктивно партньорство с парламентарните политически сили, преди всичко за излизане от кризата. Това обяви днес пред медиите лидерът на коалицията Георги Първанов. Според него партиите в 43-то Народно събрание биха могли да се договорят да приемат такъв общ документ – партньорство за излизане от кризата – който да включва теми като актуализацията на сегашния бюджет и приемане на новия за 2015 г., проблемите в енергетиката, стабилизиране на банковия сектор и преодоляване на ситуацията с КТБ, каза още лидерът на АБВ.

Съгласието трябва да се търси по всеки отделен законопроект, това е посланието ми към победителите, изтъкна Георги Първанов. Той уточни, че докато не са ясни намеренията на ГЕРБ не може да се прогнозира дали и какво коалиционно управление е евентуално възможно. “След като заявят официално своите намерения, ние сме готови да се включим в обсъждане на параметрите”, увери Първанов.

В отговор на въпрос лидерът на АБВ съобщи, че е поздравил Бойко Борисов със sms за победата, но не са се чули, защото “инициативата трябва да е на победителя”.

Ние няма да се самопредлагаме, нещо повече – акцентирам на сериозните различия, които има помежду ни, добави Първанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.