АБВ отново се оплакват от политически гонения

Бившият член на ръководството на БСП и настоящ активист на АБВ Румен Петков обвини премиера Пламен Орешарски и управляващите в политически репресии и гонения срещу членове на АБВ.

Орешарски уволнява хора заради това, че симпатизират на АБВ, уволнява роднини заради това, че децата им симпатизират на АБВ, от вчера уволнява деца заради това, че родителите им са в АБВ, заяви Петков. Бившият министър твърди, че в петък премиерът Орешерски е уволнил дъщерята на Росица Янякиева (кмет на Перник, кандидат за евродепутат от АБВ, до присъединяването си към АБВ – член на ръководството на БСП). По думите на Петков уволнението на дъщерята на Росица Янакиева, е цинизъм в политиката, който няма равен на себе си – да посегнеш на дете, затова, че майката е заявила някакво политическо пристрастие, е изключително груб акт.
Заради този и други подобни случаи Румен Петков обвинява премиера Пламен Орешарски в слугинаж и липса на кауза и достойноство.

„Важно е да държи на работа полицаи, които малтретират хора от АБВ. Нещо, което в такива брутални форми не си е позволявал никой. Важно е да държи на две заплати хора, слугували на Бойко Борисов. Важното е да е в „Бояна”, казва Румен Петков по отношение на премиера Орешарски.

„Надявам се, че това поведение на управляващите ще бъде наказано от българските граждани. Такъв цинизъм няма място в съвременна и демократична България – да бъде критерий за работата на един човек, неговата политическа ангажираност. Такъв цинизъм в модерна Европа няма”, коментира още Румен Петков, цитиран от пресцентъра на АБВ и „Фокус”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.