АБВ обяви коалиционните си партньори за eвровота и листата си

На пресконференция във Велико Търнвово сдружение АБВ обяви коалиционните си партньори за предстоящия евровот и представи имената в евролистата си. Лидерът на движението Георги Първанов съобщи, че на този етап коалиционни партньори са политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева, Обединени социалдемократи с лидер Йордан Гергов, Обединен блок на труда – лейбъристи с лидер Екатерина Атанасова и Българска партия ЛИБЕРАЛИ с лидер Михаил Шишков. Първанов допълни, че АБВ води преговори и с други формации, като в законовия срок ще бъде обявен и окончателният вариант на коалицията.
„Начело на листата ще бъде Ивайло Калфин – на добрият български евродепутат по всички обективни класации на европейските институции”, изтъкна Георги Първанов.
Ето и останалите кандидати за евродепутати в листата на АБВ.
На второ място е о. р. ген. Михо Михов. Той на 65 години, бивш летец-изтребител. Бил е командващ на ВВС и началник на ГЩ на армията (1992-2002), както и съветник на президента Първанов по военната сигурност и посланик на България в Република Македония (2002-2009).
Трети в листата е Константин Проданов, 37 години; финансист и икономист; съветник по икономическите и финансови въпроси на президента Георги Първанов (2011-2012). Работил е в най-реномираните международни инвестиционни банки в Япония, а понастоящем е главен мениджър в инвестиционна компания в България.
На четвърто място – Нина Найденова, 34 години; икономист. Работи като търговски директор в международна компания. В Германия е работила в мултинационална компания за международна търговия. Завършила е международна търговия в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и финанси в Стопанската академия „ Д. А. Ценов” в Свищов.
Пета в листата е Росица Янакиева, 59 години; кмет на Перник – втори мандат; избрана за кмет на годината; член на УС на Националното сдружение на общините в България; зам.-председател на българската делегация на Конгреса на Съвета на Европа;
Шести е проф. Андрей Андреев, 58 години; инженер по геодезия, картография и фотограметрия и преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, катедра „Геодезия”.
По-нататък в евролистата на АБВ следват д-р Драгош Методиев, началник на отделение „Гръдна хирургия” в Онкологичен център-Велико Търново и общински съветник в града; Ивета Станкова-Пенкова, 35 години; общински съветник в град Монтана; доц. Меглена Темелкова, на 38 години от Варна, преподавател във Варненски свободен университет; доц. Георги Вълчев, 52 години; историк и културолог; преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски”; Минко Ангелов, 50 години; инженер и бизнесмен, заместник-кмет на Хасково; столичният адвокат Ангел Ризов, на 28 години; Ивайло Русчев, 26 години, възпитаник на University College London; Цветан Антов, президент на баскетболен клуб Спартак (Плевен); екологът доц. Апостол Апостолов; Николай Томов, мениджър от туристическия бизнес; Ростислав Павлов, икономист, секретар на община Силистра.
Снимка: Пресцентър на АБВ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.