АБВ не възприема сериозно идеята Радан Кънев да е премиер

Зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков определи като положителен сигнал публичността на опитите и стремежа да се формира парламентарно мнозинство и правителство. В предаването „Тази сутрин” по bTV той коментира, че налице е и елемент на гротескност във взаимоотношенията между двете основни преговарящи формации – ГЕРБ и РБ, но смята, че това е предопределено от проблемите в самия Реформаторски блок.

Според Румен Петков идеята, която беше изнесена при последнте консултации между двете политически сили през уикенда – правителство, оглавено от председателя на ДСБ Радан Кънев – е нереализируема, най-малкото, поради изборния резултат. „Ние от АБВ го казахме много ясно – изборният резултат предполага министър-председателят и председателят на Народното събрание да бъдат излъчени от партията, която печели изборите”, обясни той.

Що се отнася до подкрепата на АБВ за политическото мнозинство в парламента и правителството, Румен Петков обясни, че тя ще се обуславя от наличието на определени програмни ангажименти.

„Подкрепата означава ясни политически тези, ясно политическо споразумение и тя в никакъв случай не е предрешена”, добави Румен Петков. По думити му, ако АБВ не види политическите си приоритети като приоритети на държавното управление, остава в опозиция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.