А. Райчев: Всички гадости са казани, компроматите вече не работят

“Компроматите вече не работят, за всеки са казани всички гадости. Илюзия е, че настоящата власт може да рови и да намери нещо за предишната. Надценява се ролята на компроматите”. Това странно, на пръв поглед, мнение изрази пред bTV социологът Андрей Райчев.

По думите му служебното правителство не е важно – това са хора за 2 месеца, които си придават излишна важност. Според Райчев, всичко е буря в чаша вода и всичко, което прави служебният кабинет, е несъществено.

За предстоящите избори социологът прогнозира, че би било изненада, ако ГЕРБ получи по-малко от 1,1 млн. гласа или повече от 1,3 млн. Райчев очаква партията на Бойко Борисов да получи подкрепата на около 1,2 млн. души, което няма да е достатъчно за пълно мнозинство – за него са нужни 1,5 млн. гласа, което е нерелано, според социолога. Същевременно Райчев определи като “логична” коалиция ГЕРБ-Реформаторски заради близките им възгледи.

За БСП прогнозата на Андрей Рачев е, че ще получат на изборите 700 000 гласа, а за ДПС – над 500 000.

Социологът обърна внимание и на факта, че никой не е отговорил на въпроса защо ДПС свали кабинета „Орешарски” и сам отговори.

“ДПС поиска пауза във властта по 2 причини. Едната е, че стана прекалено горещо и ДПС реши да се измести от центъра на циклона, защото е на прага на сатанизация от страна на обществото. Другата причина е, че Лютви Местан има нужда от смяна на поколенията в партията, което не може да стане без да излезе от властта”, коментира социологът Андрей Райчев.

Социологът прогнозира още, че Реформаторският блок и „България без цензура” ще получат по около 200 000 гласа, сериозна подкрепа ще получи „Патриотичен фронт”, а шанс за влизане в парламента има и АБВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.