99 новозаразени с COVID-19

През изминалото денонощие в България са регистрирани 99 нови случая на коронавируса. Направени са 4 787 PCR теста. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Така общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 16 164. От тях са излекувани 11 253, от които 22 за изминалото денонощие.

Активните регистрирани случаи на заразата към момента са 4 306. Хоспитализирани са 723 души с ковид-19, а 61 се намират в интензивни отделения.

За изминалото денонощие са починали още двама пациенти, като така общият брой на загиналите от заразата достигна 605. Починали са жена на 83 г., за  която няма информация за придружаващи заболявания, и мъж на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване.

След 5 седмици на спад на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция, през тази, до момента, има леко повишение на седмична база.

Освен това, въпреки значителното намаляване на новорегистрираните случаи през август спрямо юли, който беше пиков месец за епидемията, засега не се наблюдава еквивалентна тенденция на понижение на броя на болните от ковид-19, настанени в лечебни заведения и интензивни отделения.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.