81 нови случаи на коронавирус, вижте какви са забраните

81 са новите случаи на Covid-19 в България при направени 2371 теста за последното денонощие. Това показват официалните данни на Единния информационен портал.

Така общият брой на регистрираните случаи на коронавирус  у нас става 3755,  като от тях 1554 са активни.

2008 са оздравелите, от които 67 са регистрирани през последните 24 часа.

Разпределение на новите случаи по административни области – по настоящ адрес на изследваните:

Благоевград – 5; Видин – 5; Враца – 1; Кюстендил – 6; Перник – 2; Пловдив – 2; Сливен – 7; Смолян – 8; София област – 12; София град – 28; Стара Загора – 1; Шумен – 3; Ямбол – 1.

Към момента хоспитализираните пациенти с доказан Covid-19 са 314, като 17 от тях са в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 341 медицински служители. Осем са новите случаи, установени през изминалото денонощие – при двама лекари, четири медицински сестри, един санитар и още един служител от друг медицински персонал.

Общо 193 са починалите пациенти у нас, при които е бил потвърден новият коронавирус. През последните 24 часа са регистрирани три нови случая: мъж на 61 години с пневмония, мъж на 80 години с пневмония и мъж на 87 години с пневмония и хронично белодробно заболяване.

Днес се очакват резултатите от около 40-те контактни на служителите с коронавирус в звено „Български документи за самоличност“ в Пазарджик и Панагюрище.

Днес и утре и в двете полицейски управления ще се извърши повторна дезинфекция.

Забраните

До 24 юни включително е забранен достъпът на външни лица до сградата на община Благоевград, ще се прави нова дезинфекция. И там се очакват резултати от тестове както на общински служители, така и на контактни в община Разлог.

Забранено е изцяло влизането и излизането от кюстендилския квартал “Изток” до 30 юни, включително. Жителите на квартала ще отидат на работа при строго организиран транспорт от работодателите, с конкретен маршрут. 

Неделният чартър с туристи за Бургас, който трябваше да бъде първия за страната ни за този летен туристически сезон, е отменен, съобщи БНР Бургас, позовавайки се на туристически сайт.

Самолетът трябваше да пристигне на летището в Бургас с туристи от Рига, а гостите – настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци.

Отмяната е по решение на Латвия заради  големият брой новорегистрирани случаи на коронавирус в България.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.