79 са жертвите на пожарите в Гърция

79 са жертвите на пожарите в Гърция, съобщиха световните агенции. Пострадалите са 187. Пожарникарите продължават днес издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в района на гръцките курорти Мати и Рафина.

Васил Иванов, временно управляващ посолството на България в Атина обяви пред БНТ, че няма информация за други пострадали българи освен жената, за която се разбра вчера. Той посочи, че в района на пожарите няма ток, пострадала е инфраструктурата и няма условия за туризъм.

Говорителят на посолството на Гърция в София Мария Тирополи поясни, че в тези райони повечето почиващи са местни хора и много по-малко чужденци. Също потвърди, че там няма условия за туризъм, а унищожените от пожарите къщи вече са около 2 хиляди.

Определено като „национална трагедия“ от медиите в страната, бедствието сполетя района, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобед. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се разпространи и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни сгради.

Бедствието сполетя района, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобед. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се разпространи и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни сгради.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.