75 лева добавка към пенсията за ваксиниране

75 лева добавка към пенсиите ще получат всички пенсионери, които се ваксинират срещу COVID-19. Икономическият стимул е и за пенсионерите, които са поставили трета доза. Това обяви министър-председателят Кирил Петков.

Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, поне. Приоритет на правителството е да защити възрастното население, да се намалят нивата на смъртност от коронавирусна инфекция, каза още той.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата започва от началото на януари и ще продължи до края на юни, уточни премиерът.

“Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.”

Това е доброволна мярка. Всеки има право да решава за собственото си здраве и дали да се ваксинира или не, но имаме и обществена отговорност, заяви Кирил Петков в краткото си изявление в сградата на Министерски съвет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.