74-годишна жена даде 65 хиляди лева на телефонни измамници

Възрастна жена даде 65 хиляди лв. на телефонни измамници

74-годишна жена от Кюстендил е станала поредната жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР, предаде “Фокус”. Вчера тя е дала около 65 хил. лв. на неизвестни, след като е била заблудена, че помага на полицията. Парите били опаковани в торбичка и оставени на входната врата на къщата й. По случая е започнало разследване от местната полиция.

Петима души са били арестувани заради участие в телефонни измами през последните дни, съобщиха още от МВР. На 20 август в Нова Загора бил заловен 24-годишният криминално проявен А. К., след като успял да се вземе 1600 лв. и златни накити. “В хода на разследването станало ясно, че неговата роля била куриер. Действията около изясняването на случая са проведени съвместно с криминалисти от Сливен, Плевен и Стара Загора. При проведени допълнителни действия била установена негова съпричастност към още три телефонни измами – за 11 000 лева, извършена през месец март в Стара Загора, другите две са за общо 7 000 лева, осъществени през месец юни в Плевен”, съобщават от МВР.

Други двама са арестувани в Пазарджик. “Мъжете също били ползвани като мулета, отнели 450 евро и 160 лева. Продължава работата по установяване на съпричастността им и към други измами”, пише в съобщението.

В Смолян са разкрити извършителите на две телефонни измами.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.