72-ра вечер на протести

Тази вече на площад “Независимост” се събират хора за 72-рата поред антиправителствена демонстрация в София с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, съобщава БНР.

От вчера протестиращите вече настояват и за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, след като служители на парламента изведоха членове на “Системата ни убива”. 

Протестиращите блокираха площада и движението по бул. “Цар Освободител”, но не и движението по бул. “Дондуков”.

На стената на парламента отново бяха прожектирани изказвания на премиера Борисов, както и на Деница Сачева, Тома Биков и Валери Симеонов.

Около 21.00 ч. протестиращите се отправиха на шествие към Представителството на ЕК в София на улица „Г.С. Раковски”, съобщи БНР.

Там те поставиха плакат с надпис “Европа, сляпа ли си? Или си като него?”, който преди това изложиха пред новата сграда на Народното събрание.

На него е направен колаж от снимки на премиера с европейски лидери, сред които германският канцлер Ангела Меркел, австрийският канцлер Себастиан Курц и френският президент Еманюел Макрон, заедно със снимка на чекмеджето с пачки и пистолет

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.