66 нови случая на коронавирус у нас, над 120 хил. смъртни случаи в Латинска Америка

66 са новите случаи на коронавирус у нас  при направени 1 034 PCR теста, показват официалните данни на Единния информационен портал. Трима пациенти  са починали през изминалото денонощие, с което общият брой на жертвите на вируса нарасна до 219.

Регистрираните с Covid-19 досега у нас са 4 691 души. Най-много са новозаразените в област Кюстендил – 17, следвана от София град – 11 и Варна – 10. Нови случаи има и София област, Пазарджик, Благоевград, Разград, Русе, Ямбол, Бургас, Сливен.Излекуваните през последното денонощие са 33, общият им брой вече е 2508 души.

Отварящите се държави в Европа регистрират нови случаи на коронавирус, но това не се отнася за всички, макар силно да засяга България и Западните Балкани.

По света

Над 120 хил. от смъртните случаи вече са в Латинска Америка, въпреки че вирусът започна да се разпространява там по-късно. Списъкът с първите 10 страни по потвърдени случаи вече съдържа само две държави от ЕС (Италия и Испания), там е и бившата му членка Великобритания.

Бразилия, втората държава в света по заразени след Съединените щати, е регистрирала близо 240 хил. нови случая за седмица. При общо 1.319 млн. заразени част от причината за новото увеличение е и повишената способност за тестове (2.93 млн., все още далеч под направените в европейски страни, Индия, Китай и САЩ). Междувременно Съединените щати върнаха ограниченията в Тексас и Флорида, след като новозаразените отново започнаха да се увеличават. Тази седмица отново бе подобрен рекорд за страната, с над 45 хил. заразени.

Освен в Латинска Америка и Близкия изток продължава бавното, но стабилно увеличаване на случаите в Африка. На юг от Сахара обаче повечето държави, освен Южна Африка и Нигерия, са далеч от много високите стойности в другите части на света.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.