60-годишен се обеси заради счупен трактор

Трактористът от село Чоба Тодор Геврев се обеси на сливата в двора, като остави предсмъртно писмо, съобщава “Марица”. То завършва с думите: За всичко е виновен шефът ми Иван Славчев. Трупът на 60-годишния мъж е открит от сина му Радко.

Съпругата Таня намира предсмъртното писмо на масата в хола. В него Тодор се обръща с послание към най-близките си. Започва с обръщение към сина си: “Радко, досега съм ти бил подкрепа, оттук нататък ще се справяш сам с живота”. После Тодор се сбогува със съпругата си и с майка си, след това с внуците, като изрежда имената им. Накрая завършва с думите, че за всичко е виновен неговият шеф: “Не мога да издържам повече. Той ме нагруби пред всички колеги и ме очерни”. На обратната страна на листа е написано: “Сбогом, обичам ви.”

Семейството на Тодор е убедено, че причина за фаталното решение са проблемите в работата му. 60-годишният мъж двайсет години е бил тракторист в местна кооперация. Дни преди самоубийството шефът му го обвинява, че е счупил трактор и трябва да плати 5000 лева от джоба си, за да покрие щетите.
Тодор беше горд човек, нямаше откъде да вземе парите и предпочете да си сложи примката на врата, твърдят близките му.

Писмото е предадено от близките в полицията. По случая тече разследване.

Шефът на тракториста категорично отрича да има вина за самоубийството на бившия си служител.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.