5 ваканции ще имат учениците тази година

Министерството на образованието и науката обяви датите за начало и край на учебната 2013/2014 година, както на ваканциите и на зрелостните изпити. Българските ученици ще имат общо пет ваканции и два неучебни дни заради изпитите. 

Най-близката ваканция е есенната – от 1 до 3 ноември. Коледната ще продължи от 24 декември до 5 януари, а зимната, която се пада между двата учебни срока – от 1 до 4 февруари 2014 г. Така вторият срок трябва да започне на 5 февруари, сряда.

Пролетните ваканции ще са с различна продължителност за учениците в средното училище. Тя започва на 29 март, като за малките ще продължи до 6 април, а за дванадесетокласниците – до 1 април.

Неучебни дни за всички, освен за седмокласниците и дванадесетокласниците са 21 и 23 май. Тогава ще се проведат държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. Първата дата е за изпитите по български език и литература, втората – за математика при малките и предмет по избор при зрелостниците.

Краят на учебната 2013/2014 година за първокласниците ще е на 22 май. Децата от втори до четвърти клас ще бъдат свободни на 30 май. От пети до седми клас приключват на 13 юни, от осми до 11 клас – на 30 юни. Първи приключват зрелостниците – на 15 май.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.