4-години затвор за шофьор, прегазил 6-годишно дете

Пазарджишкият окръжен съд осъди на 4 години лишаване от свобода Петьо Пъков, който се призна за виновен за това, че на 14-и април тази година, движейки се с превишена скорост, е блъснал с автомобила си 6-годишния Петьо Гевечанов, който в този момент е пресичал с колелото си един от главните булеварди на Панагюрище и с това непредумишлено е убил детето на място. Пъков призна и заключенията на двете експертизи по делото и поиска то да се гледа по съкратената процедура, което му бе отказано, предаде БНР.

Прокурорът поиска максималните 6 години затвор, но самопризнанията осигуриха на Пъков редукция с една трета, въпреки досието му на нарушител-рецидивист и отявлен пътен хулиган. Според обвинението Пъков има над 20 акта за сериозни нарушения на Закона за движение по пътищата. В хода на разследването се появиха и свидетели, които са били блъскани от автомобила на Пъков, но са били подкупвани да мълчат и да не подават сигнали срещу него.

Присъстващите в залата бяха възмутени от искането на адвокатите на Пъков да му бъде върнат автомобилът Audo Q7, с който бе убит Петьо. “Аз пък искам да ми върнете детето”, възкликна бащата на убитото дете.

Присъдата може да бъде обжалвана както от Пъков, така и от прокуратурата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.