34 км от АМ “Марица” – втората лентичка за деня

Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на транспорта Ивайло Московски, регионалния министър Лиляна Павлова и народния представител Делян Добрев участвахме в церемонията по откриването на ЛОТ 2 на АМ „Марица“, съобщава премиерът Бойко Борисов на страницата си във “Фейсбук”.

Часове по-рано той и министрите Дончев, Московски и Павлова, както и още половин дузина техни колеги от правителството, участваха и в церемонията по откриването на българския “Лувър” – новата национална галерия, кръстена “Квадрат 500”.

Откритият днес участък от АМ “Марица” всъщност е горе-долу половината от пътя, който трябва да свърже магистрала “Тракия” с КПП “Капитан Андреево” на турската граница. Участъкът е финансиран със средства по ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и е с дължина от 34 км. Сред любопитните подробности за тази мини-магистрала е, че дни преди датата, определена за церемонията по откриването, премиерът Борисов нареди цялостното преасфалтиране на три малки участъка, заради констатираните от Агенция “Пътна инфраструктура” неравности по платната. В тази връзка Борисов написа във “Фейсбук”: “За втори път ми се налага да развалям магистрала, но е време строителите да се научат и да не правят опити да хитруват с качеството на изпълнение”.

„Сега пускаме единия лот на „Марица“, в рамките на месеци, като свърши археологията, магистралата ще бъде готова“, обеща днес премиерът Борисов на естрадата, построена за церемонията по рязането на лентичката (На снимката).
По думите му, като бъде завършена цялата магистрала, скоро старозагорци ще ходят „на кафе в събота и неделя до Истанбул за два часа“.

„Да е жив и здрав Жан Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност. (…), Много от възрастните хора въздишат по социализма, но от 1979 г. са искали да построят тази магистрала. Хората въздишат по онова време, но сега се случва. Съжалявам, че хората, които живеят в Димитровград и Харманли не могат да видят какво се случва от другата част на страната – Сандански и Благоевград, Шумен и Белокопитово“, изтъкна Бойко Борисов.

Всъщност така и не стана ясно какво пречи на хората, които живеят в Димитровград и Харманли и да се качат на колите си и да видят какво се случва от другата част на страната – в Сандански и Благоевград, вШумен и Белокопитово. Някота поетът беше казал: “Опознай родината, за да я обикнеш”.

След откриването на участъка от АМ “Марица” премиерът лично седна зад волана на джипа “Тойота” на НСО и превози личната си охрана до Димитровград (видно от качения във Фейсбук видеоклип от посрещането на Борисов в града на Георги Димитров).

В Димитровград премиерът Борисов и министър Московски, съпровождани от кмета Иво Димов, разгледаха обновената жп гара и новоиградения жп надлез в центъра на града. Тук премиерът бе сниман на фона на 40-годишен дизелов локомотив на БДЖ и категорично отрече тиражираните от някои медии слухове за предстоящи кадрови промени в кабинета.

Прекрасно работи кабинетът, който може да предложи по-добър вариант, е добре дошъл“, каза Борисов в типичния за него стил.

В днешния преситен откъм събития и пътувания четвъртък българският министър-председател откри в Стара Загора новия зaвoд за производство на автомобилни уплътнения на международната компания „Стандарт Профил груп“.

Инфраструктурата се изгражда, заводите идват след нея. Така се вдига икономиката, коментира премиерът Бойко Борисов в Стара Загора.

Снимка: Фейсбук

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.