160 хиляди великобританци искат Лондон да обяви независимост

Над 160 000 души са подписали петиция до кмета на Лондон Садик Хан с искане „да провъзгласи независимост на британската столица от Великобритания и да подаде заявка за членство в ЕС“, предаде ТАСС. Документът е качен на сайта change.org на 24 юни. „Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа. Петицията призовава кмета да провъзгласи Лондон за независим град и да подаде заявка за присъединяване към ЕС, в това число към Шенгенската зона“, се казва в текста на документа, в който се предлага на Хан да стане „президент“ на „независим Лондон“.

Авторите на подписката са си поставили за цел да съберат 200 000 подписа. След това обещават да изпратят документа в кметството на британската столица.

Същевременно качената в петък онлайн петиция на сайта на британския парламент, призоваваща британските депутати да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство, до момента вече е подписана от над 2,6 милиона души. По закон за разглеждане на петицията в парламента са необходими 100 000 подписа.

При това положение депутатите може да разгледат петицията на следващото заседание на парламента.

един коментар

  1. Паднаха ми в очите като демократична страна. Нали демокрацията е това да приемат избора на мнозинството?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.