132 нови случаи на Covid-19, не се затягат мерките

132 са новите случаи на Covid-19 в България при направени 2104 теста за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Те са с 43 повече от предходното денонощие.

Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 3674 души. За последното денонощие са починали са 6-има души, а 61 са излекуваните.

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи. От сутринта проведохме заседание с Щаба (НОЩ – б.р.), винаги съм се водил, когато съм вземал крайните решения, от това, че вирусът е по-слаб, че болниците са с по-голям капацитет, че сме подготвени технически и, не на последно място, с медикаменти, които към днешна дата дават някакви резултати. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет, в който участвахаминистърът на здравеопазването Кирил Ананиев, изпълнителният директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб. 

Ваксини и лекарства за коронавирус няма, напомни премиерът.„Милиарди са заделени от страна на ЕС за производство на над 400 млн. ваксини в момента, в който се появи такава, за всеки, който желае гражданин на ЕС да бъде ваксиниран, за всеки“, каза премиерът. 

“Лечебните заведения разполагат с всички медикаменти, които се използват в западните страни и в Китай за лечение на пациенти с коронавирус”, заяви директорът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че болниците разполагат с достатъчни количества антимикробни препарати – азитромицин и всички останали антибиотици. Според него тежестта на заболяванията, които в момента този вирус предизвиква, са с по-малка разрушителна способност. 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.