121 депутати заседават за последно преди изборната ваканция

За четвърти път през тази седмица и за шести път през последните осем дни в Народното събрание нямаше кворум при първоначалната регистрация. На три пъти от вторник насам кворумът се получаваше след трети опит. В четвъртък при първоначалната регистрация в залата имаше по-малко от 1/3 от депутатите, днес – 108. След принудителната почивка, която се дава в такива случаи, се регистрираха точно 121 народни представители, т.е. минималният брой (50% + един), даващ право да се открие пленарно заседание.

В последния си работен ден преди местните избори депутатите ще отделят времето до 11 часа за законодателна дейност, а след това ще започне петъчния парламентарен контрол. Програмата предвижда да бъдат изслушане четирима министри – на отбраната Николай Ненчев, на образованието и науката Тодор Танев, на културата Вежди Рашидов и на околната среда и водите Ивелина Василева.

В началото на днешното заседание на парламента Иван Ибришимов положи клетва като народен представител от БСП лява България на мястото на Мая Манолова, който вчера официално встъпи в новата си длъжност – омбудсман на републиката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.