12 социалисти от Карлово напускат БСП и се присъединяват към АБВ

Единадесет младежи-членове на структурата на БСП в Карлово и председателят на групата общински съветници в ОбС-Карлово Найден Найденов прекратяват членството си в БСП и се присъединяват към АБВ. Това се съобщава в открито писмо на Найден Найденов до медиите, разпространено от пресцентъра на АБВ.

„Аз съм автентичен социалдемократ, носител на левите идеи, завещани ни от Димитър Благоев – Дядото. Поех общинската структура на БСП в Карлово в момент, когато никой от днешното ръководство не желаеше и нямаше смелостта да поеме отговорността в трудния за партията момент – с разбити и обезверени структури, без финансиране и с материална база, недаваща възможност за ефективна работа. Без да търся личната себеизява, успях да стабилизирам и изградя отново заличени на места структури. Под мое ръководство партията спечели местните избори през 1999 година, президентските през 2001 и 2006 година, парламентарните през 2005-а и местните през 2007 година”, посочва Найденов в писмото. По-нататък от текста става ясно, че решението му е продиктувано от събитията и процесите, които текат в БСП от 2010 година насам: “Още оттогава са видими ясни тенденции за овладяване на партията от кръгове, които имат откровено и единствено меркантилно-олигархични интереси и са загърбили идейните основи и наследство”.

“Свидетели сме на безпрецедентни уволнения на хора, позволили си нормални човешки контакти с представители на вътрешно-партийната опозиция. Вместо тези, по места и в националното ръководство, които имат своята реална вина за поредицата управленски и кадрови гафове, както и за трагикомичните резултати от няколко избора, да понесат своята отговорност и да подадат оставки, сме свидетели на високомерно пренебрежително отношение, както към редовите членове на БСП, така и към целия български народ”, пише още Найден Найденов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.