12 души загинаха при стрелба в щаба на военноморските сили в САЩ

12 души са загинали, а четирима са ранени при стрелба в "Нейви ярд", щабквартирата на Командването на военноморските системи във Вашингтон, съобщиха американските власти.
Един нападател е мъртъв, а полицията издирва още двама предполагаеми стрелци.
При нападението са ранени четирима души, трима от тях – тежко.
Убитият нападател е бил служител във военноморската база, съобщиха от полицията. Той е бил облечен във военна униформа. Другите двама нападатели също са облечени в камуфлажни дрехи.
Началникът на полицията на Федерален окръг Колумбия Кати Ланиер заяви на пресконференция, че хората трябва да стоят по домовете си и далеч от Нейви Ярд, докато властите издирват двамата други заподозрени, също въоръжени и облечени във военен стил.
По думите й няма данни за възможен мотив засега.
Първите изстрели са били произведени около 8,20 ч. местно време.
Служителите на базата са били инструктирани да останат по местата си.
Командването на военноморските системи е най-голямата от петте подобни служби в американския флот, която получава около 25% бюджета за военноморските сили. Тя строи, купува и поддържа корабите и подводниците на военноморския флот, както и техните бойни системи.
Заради стрелбата полетите на летище "Роналд Рейгън" в американската столица Вашингтон бяха отменени, предаде АФП. Всички самолети, които трябва да излетят от летището, разположено само на няколко километра от щабквартирата на Командването на военноморските системи, ще останат на земята. В същото време, пристигащите самолети ще бъдат допуснати да кацнат.

Източник: Агенция Фокус

Снимка: БГНЕС чрез vesti.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.