10-15 имена се обсъждат за министър на вътрешните работи

10-15 имена се спрягат за министър на вътрешните работив служебния кабинет. Това заяви пред bTV ЦветанЦветанов, министър в оставка. Той каза, че икономически кръгове лансират кандидати за вътрешен министър.Изтъкна, че организираната престъпност е доста доволна от това, което се случва последния месец в България.  "Имаме информация за конкретни представители на престъпни групи, празунвали в деня на оставката", съобщи вътрешният министър. Цветанов заяви, че ГЕРБ се е изолирала умишлено от подготовката на служебния кабинет, "за да избегне обвиненията на опозицията, че ще доминира в него".

Според Цветанов отношенията между Плевнелиев и Борисов са на ниво институционално уважение един към друг. Той допълни, че надържавния глава е дадена свобода д аизработи  съставянето на служебен кабинет.

Като възможна кандидатура за поста кмет на Варна Цветанов посочи областния координатор на ГЕРБ и водач на групата й в общинския съвет Иван Портних. Вътрешният министър в оставка, който отговоря за изборите нарече грешка подкрепата на ГЕРБ за Кирил Йорданов на последните избори, нодопълни, че ГЕРБ не саимали друга кандидатура тогава.

На въпрос дали подкрепят ТИМ, Цветанов  отговори, че "няма групировка и лица, които да се ползват с някаква политическа протекция." "Въобще не се церемоним към когото и да е било независимо кой какъв е и какъв е бил в миналото", допълни вицепремиерът и министър на вътрешни работи в оставка.

Спореднегов първите редици на протестите има оперативно интересни лица. Цветанов обаче заяви, че в началото претистите били справедливи, защото сметките за ток и парно наистина са високи.

Той коментира и отвличанията като каза, че в деня на подаване на оставка на кабинета хора от организираната престъпност са празнували.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.