Шефът на НСО подаде оставка

В съобщение до медиите началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев обяви, че подава оставка. В изявлението се подчертава, че “недостатъците на Закона за НСО не произтичат от качествата на тези, които го прилагат”. 

По-рано президентът Румен Радев поиска оставката на ген. Станчев, заради изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“.

Началникът на НСО е поискал морето пред парк “Росенец”, където се намира лятната резиденция на Ахмед Доган, да се охранява до септември. Това показва писмо на НСО до Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Министерството на транспорта. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Борисов каза, че според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган.

По думите на премиера в единия ден президентът Румен Радев казва НСО да прецени какво да направи, на следващия ден се изпраща подобно писмо. Според него НСО грубо се политизира.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов увери, че Българската армия защитава суверенитета и не защитава акваторията на частни паркове. Той попита шефа на НСО защо служителите, поругали българския флаг, не са уволнени.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.