Шефовете на СУ, ВКС също атакуват “Дондуков”2

Левите, десните и десно-центриските избиратели изглежда има за кого да гласуват на президентските избори, които ще състоят с парламентрните на 14 ноември. С издигането на кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков от Инициативен комитет за президент на предстоящите избори въпросът с кандидата на ГЕРБ изглежда решен. Академичната кариера на Герджиков се изправя срещу военната на ген. Румен Радев, който пък е припознат от левите, както и от редица центриски формации, без ДПС, защото именно Радев вдигна юмрук с репликата “Мутри,вън!”. Десните си намериха идеалния кандидат в лицето на шефа на ВКС Лозан Панов, който е противник на главния прокурор Иван Гешев и твърд поддръжник на идеята за ограничаване на правомощията му.

Различните кандидати

Битката за президентския пост ще се води на няколко фронта, включително и чрез атака на кариерите и личния живот на претендентите. Лозан Панов вече заяви, че президентът Радев е станал лице на протестите срещу Гешев от личен интерес. Според Панов Радев нямало да поведе битката за промяна, ако Гешенне билпратил хора в президентството. Тази теза всъщност повтаря тезатана ГЕРБ, но е допустима в предизборната надпревара. Проф.Герджиков е атакуван от свои колегив университета,че използва авторитета на институциятаза лична кариера, а на Панов се припомня,че естанал шеф на ВКС благодарение на задкулисни договорки.

Засега социолозите смятат, че шенсовете са на странатана Радев, но ситуацията може и да се промени в хода на кампанията.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.