Пет награди за младите журналисти от 125 СУ “Боян Пенев”

Пет награди от националния конкурс по журналистика “Григор Попов” получиха учениците от 125 СУ “Боян Пенев”. Техните инициативи за обезопасяване на опасен светофар на бул. “Александър Малинов”, който хиляди деца и граждани ежедневно пресичат, популяризиране на дарителски кампании и даване на гласност на добрите примери, свързани с техни изявени съученици, както и интервюта с видни имена в нашия спортен и културен живот, бяха оценени високо в раздел “Публицистика”.

Специалната награда на Националния дворец на децата беше присъдена на Димитър Ризов за есето му за народните будители, публикувана в рубриката “Гласът на ученика” . Исак Стоянов взе втора награда за коментара си “Срам ме е от кавгите за Трети март”. Мария Николова беше отличена за очерка си за нейната съученичка Сияна Табакова, която е световна шампионка по естетическа гимнастика. Мария Павлова и Николай Павлов взеха колективна награда за материала за доброволческата организация “Подай Ръка”. Далиа Щилянова беше поощрена за интервюто си с Тереза Маринова.

Младите хора ще участват в предаването “Нощен хоризонт” по БНР на 21 срещу 22 март, за да разкажат за гражданските си инициативи и как те разбират свободата на словото.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.